Rreth nesh

ALFAS është një kompani që kalon kontabilitetin e regjistrave të biznesit. Ata bëjnë llogaritjen se sa po bën biznesi, cila është vlera e vlerësuar e tij, si mund të fitojë biznesi më shumë para, dhe llogaritjen e taksave si për të punësuarit ashtu edhe për biznesin. Sigurisht, kjo është vetëm pjesa më e dukshme e asaj që bën një kontabilist. E vërteta është, një kontabilist është në të vërtetë shumë më tepër pasi ata janë ata që janë përgjegjës për të dalluar pothuajse çdo figurë brenda kompanisë.

 

Shërbimet që japin llogaritarët janë të gjera dhe ato ndryshojnë në varësi të llogaritarit ose firmës kontabël që punësoni. Sidoqoftë, shërbimet e përgjithshme që ato ofrojnë janë shumë të ngjashme. Të kesh një llogaritar e bën jetën pak më të lehtë për ju pasi ato menaxhojnë të gjithë procesin e kontabilitetit për ju, përfshirë pagën e punëtorit tuaj dhe zbritjet e tyre nga taksat. Whatfarë është një fakt i paçmueshëm është që llogaritarët janë në gjendje të luajnë një rol kryesor në suksesin e një kompanie.

 

Ndërsa një kontabilist mund të luajë një rol të rëndësishëm për biznesin tuaj, biznesi juaj është po aq jetik për suksesin e tyre. Nëse ky është rasti, atëherë çfarë duhet të bëjë llogaritari juaj për ju?

 

Gjëja kryesore që ju mund të bëni llogaritari për ju është të mbani veten të azhurnuar në lidhje me çdo ligj tatimor në zonën tuaj. Ata duhet t’i kuptojnë plotësisht këto ligje pasi nuk do të dëshironit të paguanit më shumë nga taksat tuaja, as nuk duhet të paguanit, pasi kjo mund të çojë biznesin tuaj në kontrollin e plotë të të ardhurave të brendshme të vendit tuaj. Ata duhet të ju japin udhëzimet që ju nevojiten, në mënyrë që të paguani shumën më të vogël të taksave të mundshme në mënyrë legale dhe pa shkelje të ligjit tatimor. Nëse jo, atëherë gjithmonë mund të kërkoni shërbimet e llogaritarëve të tjerë që do t’ju ofrojnë ato që ju nevojiten prej tyre.

 

Nëse jetoni në Alberta, Kanada, do të jeni të lumtur të dini se ka shumë llogaritarë të mirëfilltë të taksave të korporatave që duhet të ofrojë. Twitter llogaritarët e kalgarit janë të aftë dhe kupton se çfarë u duhen klientëve të tyre prej tyre. Ata të gjithë janë shumë të arsimuar dhe kanë një kuptim shumë të mirë të ligjeve tatimore që ata kanë. Ata kanë aftësinë për të punuar si kontabilisti juaj personal Calgary ose ata gjithashtu mund të përfshihen si vlerësime të llogaritësve të korporatave të kalendarit në facebook. Shkathtësia dhe zellësia e tyre për kontabilitetin i mban ato rregullisht të azhurnuara për çdo ndryshim në ligjet tatimore, si dhe për çdo send të lidhur me kontabilitetin.